Hoe het begon

Zolang ik mij al kan herinneren was ik gek op paarden, het kon mij allemaal niet vroeg genoeg beginnen. Helaas voor mij mocht ik pas echt paardrijden toen ik 8 jaar was. 


Toen ik eigenlijk mocht rijden, vond ik het eerlijk gezegd niet altijd even leuk, periodes vond ik het dood eng ik ging met buikpijn richting de les, maar ik ging wel omdat ik wel echt genoot om tussen de paarden te zijn. Bij  mijn moeder werd ook een oude passie weer aangewakkerd en besloten we op den duur een paard te kopen. Helaas door een stukje onkunde van ons kochten we een ziek paard wat we na 6 weken moesten laten gaan. Hierna kwam Vico op een pad een grote (redelijk lompe) haflinger ruin, die eigenlijk heel gevoelig is. Om eerlijk te zijn klikte dit helemaal niet in het begin, hij was veel te sterk voor ons en had geen respect voor grenzen. We gingen hem verkopen (auw dit hoor je mij nu niet meer zeggen hoor), in de tussentijd gingen we opzoek naar een ander paard. We kochten Joy een haflinger merrie die al iets ouder was. Maar toen bleek mijn moeder toch al wel heel erg gehecht aan Vico en hebben we besloten hem te houden en te kijken hoe we elkaar wel konden gaan begrijpen. Dit is eigenlijk ook het punt waarop ik in aanraking kwam met Natural Horsemanship, ik begon te begrijpen wat Vico ons vertellen en mocht ik hierin van Joy ook zo veel leren. Uiteindelijk mochten ze dus allebei blijven en is Vico al sinds 2008 bij ons.


Maar hoe ben ik dan gekomen waar ik nu ben? Na de middelbare school ging ik Fysiotherapie studeren zodat ik daarna Dierfysiotherapie kon doen. En heel eerlijk ik vond het vreselijk, ik heb op die manier niks met mensen. Dus ik heb die droom toen opgegeven en volgde de studie Diergezondheid en management in Dronten. Hier werd mijn passie voor voeding aangewakkerd, na mijn afstuderen werkte ik bij een bedrijf wat diervoeding produceert. 


Maar toch miste ik wat, ook al heb ik altijd gezegd dat ik van mijn hobby niet mijn werk wilde maken, heb ik dat nu wel gedaan. Ik ben het pad gaan volgen waar mijn innerlijk vuur van aangaat! Werken met paarden, het welzijn en gezondheid verbeteren. En wat wordt ik hier gelukkig van, ik vind het geweldig dat ik jullie paarden mag helpen, ze naar een hoger niveau mag tillen op verschillende vlakken. 

En om mijn innerlijk vuur nog wat meer op te stoken ga ik mij komende tijd ook weer meer verdiepen in voeding, in de tussentijd weet ik het zeker ik word gelukkig van fascia en voeding!

2023

3 - daagse Online dissectie Nerve wrecking or not?  Bij The horse inside out,  Zefanja Vermeulen


2024

Start in September: Mastery gait analyses  bij Equine studies Zefanja Vermeulen

Bewegingsanalist


Start ook in september: Lecher antenne bij Eric Laarakker Den Hoek/ Healthcare Academy Den Hoek


Casus besprekingen Dr Christina Fritz


Seminar Dr. Vibeke Elbrønd, Important trunk transitions (fascia) , bij the horse inside out Ltd  Gillian Higgins


Nascholing Den Hoek middelen, bij Eric Laarakker Den Hoek/ Healthcare Academy Den Hoek


Connectie-sensor, bij Eric Laarakker Den Hoek/ Healthcare Academy Den Hoek


Equine Myofasciaal release, bij Massage Hippique

Met onder andere;

- Medical taping

- Myofasciale lijnen tapen

- Guasha myofasciaal release

- Deep tissue (fascia) massage

- Stretching en mobilisatie


2021

Volleerd revalidatie therapeut, bij Hippo Sofia academie

Met onder andere;

- Osteopathie

- Cranio sacraal

- Shiatsu

- Hirudo therapie

- Aromatherapie

- Massage


Mijn opleidingen en cursussen

Hoe mijn naam tot stand kwam

Joy het paard wat mij leerde dat alles zachter mag en kan


16 jaar lang hebben wij samen avonturen mogen beleven en heb ik heel veel van deze merrie geleerd. Een paard wat mij leerde dat je door verbinding ook zonder bit kan rijden, dat je met respect voor elkaar heel ver kan komen, dat als je  luistert je heel erg veel hoort. Beledigde ik haar dan had ik het verpest, deden we het in samenspraak dan kwamen we heel ver. Dit paard zou voor mij door het vuur gaan als ik haar vertelde dat dit mogelijk was!

Toen ik besloot om mijn passie te volgen moest er natuurlijk een naam komen voor mijn bedrijf. Dit werd Equi N'Joy, een stukje van mijn geliefde paard, maar ook met een mooie betekenis voor mij. Namelijk Enjoy, als je doet wat je leuk vindt, je passie volgt en leeft dan ga je heel ver komen. 


Helaas is Joy op bijna 29 jarige leeftijd overleden in 2023. Gelukkig heeft ze het grootste gedeelte van haar leven een heel goed leven gehad, al zeg ik het zelf. Voor ze bij ons kwam is ze niet altijd even netjes behandeld helaas. Iets wat veel paarden overkomt, maar als wij gaan luisteren dan vertellen ze ons zo veel. En hoe beter je luistert zal je paard je steeds dankbaarder worden en niet meer hoeven schreeuwen, maar zal het normaal gaan communiceren.

Mijn kleine leermeester

Finn een gevoelige A welsh  met de persoonlijkheid van een groot paard


Toen ik Finn op marktplaats zag staan toen wist ik het meteen, dit zou wel eens de match kunnen zijn die ik zoek. Maar hij had hele korte manen op de foto, waardoor ik dacht die schuurt daar ga ik niet meer aan beginnen. Iets later kwam hij toch weer op mijn pad en heb ik toch contact opgenomen met de eigenaresse. Wat bleek zijn manen waren afgeschoren toen hij nog in Engeland woonde.


Finn is in zijn korte leven al heel vaak verhuisd, op het moment dat hij van mij wordt is hij pas 2,5. Dit heeft ook een hoop littekens achter gelaten, zowel mentaal als fysiek.

Aan mij de taak om deze geweldige pony weer 100% zichzelf te krijgen en te houden. En zodra hij er klaar voor is mag hij voor de wagen en gaan we samen op pad!


En in de tussentijd mag ik ook zo veel van hem leren, in mijn ogen komt een dier niet zomaar op je pad en is hier een reden voor. Soms heb ik ook het gevoel dat ik hem al heel lang ken, zelfs toen hij nog niet zo lang bij ons was.


Samen op avontuur en ondertussen mag hij genieten van alles wat ik leer en stiekem ook op hem oefen, want van je eigen dieren leer je het meest!


Als je geloofd dat zielen bestaan, dan kan ik je vertellen deze pony heeft een hele oude ziel. En ik ben trots dat ik van deze geweldige pony mag genieten