therapiën

De behandelmethodes


Volg mij op Instagram of Facebook voor de meest recente behandel informatie, omdat ik nog in opleiding ben zullen de behandelmethodes die ik aanbied steeds verder uitgebreid worden. 


Wil je meer informatie over de technieken? Klik dan op de informatie knop van de desbetreffende techniek/behandelmethode, hierna wordt er een informatieblad over deze techniek gedownload!

Hierna nog vragen? Neem dan gerust contact met mij op!

Shiatsu 


Shiatsu-therapie is een vorm van manuele therapie die bestaat uit het geven van druk, rotaties en manipulaties op de meridianen. Door deze drukuitoefening kunnen eventuele blokkades opgeheven worden en de natuurlijke balans van het lichaam kan hersteld worden.

Shiatsu is een holistische therapie, wat wil zeggen dat lichaam en geest als een geheel benaderd worden.

Cranio sacraal 

 

Craniosacraal therapie is een holistische behandelmethode die voorkomt uit de osteopathie. En is gericht om het zelfherstellend vermogen van het paard. De behandeling is geschikt voor zowel gezonde paarden als paarden met klachten.

Meer weten? Neem contact met mij op

Hirudo therapie


Met behulp van medicinale bloedzuigers worden verschillende klachten lokaal en systematisch aangepakt. Een paar voorbeelden waarbij bloedzuigers kunnen helpen zijn, peesproblemen, vocht en lymfe problemen, hoefbevangenheid, (zomer) eczeem voor nog meer voorbeelden zie de aanvullende informatie


Massage

 

Massage van het volledige paard is mogelijk, maar ook een bepaald gebied om een van de andere technieken kracht bij te zetten.

Massages bevorderen de bloeddoorstroming, helpen spieren ontspannen en tegelijkertijd wordt het bindweefsel ook direct aangepakt

Osteopathie

 

Bij osteopathie naar het skelet gekeken, maar er wordt ook naar het paardenlichaam in zijn geheel gekeken, naar alle systemen die betrekking hebben op de natuurlijke beweging en de balans van het paardenlichaam. Naast het skelet houdt dit onder andere in;
* gewrichten
* pezen en spieren
* organen
* bloedvaten en zenuwstelsel

Metavital gezondheidsscan

 

De Metavital gezondheidsscan is het op dit moment meest geavanceerde systeem om een nauwkeurig beeld van de gezondheid van je paard te verkrijgen, zonder dat dit je paard belast of je paard er iets van merkt.

Kom je er met de dierenarts niet meer uit? Is je paard uit behandeld, neem dan eens contact op en dan kijken we samen wat we voor jouw paard kunnen betekenen.

In de toekomst


In de toekomst volgt nog;

- Uitbreiding essentiële oliën
- Lymfedrainage
- Dry needling
- Medical taping

- Essentiële oliën

Voordelen

- Een holistische kijk op de situatie

- Aanpak van het hele management

- Breed opgeleid

- Nauw contact met docenten voor tips en advies

- Een combinatie van meerdere technieken mogelijk, dus maar 1 therapeut nodig



- Liggen de mogelijkheden nog buiten mijn bereik? Dan stuur ik je in overleg door naar een andere therapeut